۱ اسفند ۱۳۸۸

آهنگ همه چی آرومه

آهنگ همه چی آرومه با صدای حمید طالب زاده

این آهنگ به نظر من خیلی قشنگ اومد از لینک زیر میتونید دانلود کنید و از شنیدنش لذت ببرید .
همه چی آرومه تو به من دل بستی
این چقد خوبه که تو کنارم هستی
همه چی آرومه غصه ها خوابیدن
شک نداری دیگه ،تو به احساس من
همه چی آرومه من چقد خوشحالم
پیشم هستی حالا به خودم می بالم
تو به من دل بستی از چشات معلومه
من چقد خوشبختم همه چی آرومه
تشنه ی چشماتم منو سیرابم کن
منو با لالایی دوباره خوابم کن
بگو این آرامش تا ابد پابرجاست
حالا که برق عشق تو نگاهت پیداست
همه چی آرومه من چقدر خوشحالم
پیشم هستی حالا به خودم می بالم
تو به من دل بستی از چشات معلومه
من چقدر خوشبختم همه چی آرومه

آرامگاه کورش به روایت تصویر


یه سری عکس ناب و دست اول از ارامگاه کوروش که خودم گرفتم .









. استفاده از عکسها با ذکر نام وبلاگ بلا مانع است

۳۰ بهمن ۱۳۸۸

فيلم‌هايي كه چشم‌انتظار جشنواره‌ي فيلم كن هستند

جشنواره‌ي فيلم كن هم اكنون چشم‌به‌راه آثاري است كه در آخرين مراحل فني براي تكميل شدن به سر مي‌برند و از جمله مهم‌ترين اين آثار مي‌توان به «خدايان و مردان» اثر «خاوير بيو ويوس» از فرانسه، «سه» ساخته «تام تيكو» از آلمان، «كپي برابر اصل» به كارگرداني عباس كيارستمي، «شعر» ساخته لي ‌چانگ دونگ از كره جنوبي، فيلم بدون عنوان «مايك‌لي» از انگلستان، «قوي سياه» دارن آرنوفسكي از آمريكا، اشاره كرد.





به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پايگاه اطلاع‌رساني سينمايي اسكرين ديلي در يك بررسي اجمالي عناوين مطرح‌ترين آثاري را كه درحال تكميل شدن براي حضور در مهم‌ترين رويداد سينمايي جهان هستند را منتشر كرده است.



بنا بر اين گزارش ،عنوان فيلم «موقعيت» ساخته «مريم كشاورز» به نمايندگي از ايران نيز در اين فهرست ديده مي‌شود.
از ديگر فيلم‌هاي اين فهرست مي‌توان به «گروگان مرگ» (هنگ كنگ)، «سيزده ترور» (ژاپن)، فيلم
«سوسياليسم» اثر ژان لوك گدار، روزهاي آينده (آلمان)، «شفق» قطبي (روماني)، زيبا (گونزالس ايناريتو) اشاره كرد.
شصت‌و سومين جشنواره فيلم «كن» طي روزهاي 12 تا 23 مي با حضود «تيم برتون» به عنوان رييس هيات داوران در شهر بندري كن فرانسه برگزار مي‌شود.




خبرهايي از جشنواره‌ي موسيقي فجر

گروه «آريان» در بيست‌وپنجمين جشنواره بين‌اللملي موسيقي فجر در تالار وزارت كشور به روي صحنه مي‌رود.



به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،روابط عمومي بيست‌و پنجمين جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر اعلام كرد:گروه آريان روز 11 اسفندماه 1388 در دو سانس در تالار وزارت كشور به اجراي موسيقي مي‌پردازد.


اين گروه قطعاتي مانند گل آفتابگردون ،ستاره،عيد اومد- بهار اومد،هنوز برام هموني،قاصدك،افسونگر،بي تو – با تو ،گمشده من،آروم آروم،گل هميشه بهار،پروانه،لحظه ها،فردا مال ماست و ... را اجرا مي‌كند.


خوانندگي گروه موسيقي موسيقي آريان را علي پهلوان و پيام صالحي انجام مي‌دهند.همچنين سحر و ستاره كاشمري به عنوان همخوان حضور دارند.


*************

از نوازنده‌هاي اين گروه مي‌توان به سيامك خواهاني(ويولن)،عليرضا طباطبايي(درامز)،شهاب حسيني(كيبورد)،فرزاد فخرالديني (گيتار الكتريك)،دارا دارابي (گيتار بيس) و عليرضا ميرآقا (پركاشن ) اشاره كرد.

يادآور مي شود گروه موسيقي آريان فعاليت خود را از سال 77 آغاز كرد و تاكنون چهار آلبوم به عنوان‌هاي "گل آفتابگردون"،"واما عشق"،"تار بي نهايت" و "بي تو – با تو" به بازار موسيقي عرضه كرده‌اند.

****************

حضور هنرمندان معلول براي نخستين‌بار در جشنواره بين المللي موسيقي فجر روح سرزندگي و نشاط را در معلولان هنرمند زنده و آنها را به زندگي عادي اميدوار تر مي كند.

سعيد ميرزازاده ،نوازنده تار از تهران با بيان اين مطلب گفت:هنرمندان معلول براي حضور درمحافل ‌موسيقايي با مشكل جدي مواجه بوده‌اند؛اين در حالي است كه با حضور اين قشر در جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر راه براي فعاليت بيشتر باز مي‌شود و روح زندگي در آنها تقويت مي‌كند.

وي افزود:اميد است اين قدم هر سال محكم‌تر برداشته شود تا هنرمندان معلول بدون توجه به معلوليت خود به معرفي هنر خود بپردازند.


اين هنرمند كه در بيست و پنجمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر به اجراي تكنوازي تار مي‌پردازد، خواستار پررنگ نكردن عنوان معلوليت هنرمندان اين عرصه شد و خاطرنشان كرد:حضور موسيقيدانهاي معلول در يك جشنواره بين‌المللي يك اقدام ساختاري است اما بهتر است عنوان "معلوليت"بيش از حد پررنگ نشود تا حضور اين قشر عادي‌تر جلو كند و سلامت رواني معلولان بيشتر تامين شود.


به گفته ميرزا زاده،جشنواره موسيقي فجر سهم شگرفي در كشف استعدادهاي جوان در 30 سال گذشته داشته است و اميد است اين روند روز به روز بهتر شود.


**********



حسين دهلوي ،آهنگسازپيشكسوت: ضرورت دارد فضاي حرفه‌اي براي برگزيدگان جشنواره فراهم شود.
فضاي کار حرفه‌اي بايد براي برگزيده‌هاي بخش رقابتي جشنواره بين‌المللي موسيقي فجر فراهم شود؛چرا که اين عده آينده سازان هنر موسيقي به شمار مي‌آيند.


حسين دهلوي، آهنگساز با اعلام اين مطلب گفت: استفاده از نتايج مثبت يکي از ويژگي‌هايي است که جشنواره‌ها را ارزشمند مي‌کند؛ در همين راستا و با رقابتي شدن جشنواره موسيقي فجر بايد فضاي کار حرفه‌اي براي برگزيدگان آن نيز فراهم شود.


وي افزود:رفع مشکلات موجود بر سر راه جوانان وارائه الگوي مناسب به آنها از ديگر وظايف جشنواره



به شمار مي‌رود که بايد تصميمات درست و منطقي تحت‌نظر استادان اهل فن براي الگوهاي مناسب بررسي شود.



آهنگساز اپراي بيژن و منيژه خواستار توجه به هنرمندان موسيقي براي اجراي زنده در طول سال شد و خاطرنشان کرد: نبايد اجراي زنده بسياري از گروهها جوان و حتي هنرمندان طراز اول به جشنواره‌ها منوط باشد و ضروري است براي همه فصول به اين مهم توجه شود.



وي از موسيقي به عنوان عمل تاثيرگذار در روح انسان ياد کرد و گفت:به يقين بسياري از ناهنجاريهاي اجتماعي به سرکوب هيجانات در سن جواني برمي گردد؛در اين راستا بايد از هنر موسيقي براي مقابله با اين بحرانها کمک گرفت.



**************



براي نخستين‌بار بيست و پنجمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر همزمان با تهران در دو استان فارس و كرمان برگزار مي شود.



برگزاري همزمان جشنواره بين‌اللملي موسيقي فجر دو استان كشور در راستاي سياست توجه به هنر و هنرمند آن در شهرستان صورت مي‌گيرد؛ به گونه‌اي كه براي نخستين‌بار دو شهر شيراز و كرمان ميزبان برخي گروههاي موسيقي اين جشنواره خواهند بود.



در اجراي هفت روزه گروههاي موسيقي در شهر شيراز اركستر زهي اوكراين ، گروه محمد شريف غزل از افغانستان و گروههاي علي لهراسبي و نيما مسيحا از بخش پاپ و اركستر بادي تهران به همراه گروههاي موسيقي اين استان طي ايام جشنواره به اجراي موسيقي مي‌پردازند.



همچنين در شهر كرمان نيز گروه موسيقي محمد شريف غزل از افغانستان ،گروه فيض علي حسن از تاجيكستان به همراه اجراي پيانو سهيل ناصري از آمريكا و گروههاي موسيقي اين استان حضور دارند.



يادآودر مي‌شود كه اين اجراها همزمان با تولد پيامبر اكرم حضرت محمد(ص) و هفته وحدت از از 7 تا 13 اسفندماه برگزار مي‌شود.



6 اسفند آثار جايزه «طراحي‌نما» با مصالح طبيعي داوري مي‌شود

داوري آثار جايزه «طراحي نما با مصالح طبيعي» از سوي فصلنامه «معماري و ساختمان» روز ششم اسفند ماه در تالار «ناصري» خانه هنرمندان ايران انجام مي‌شود.



به گزارش خبرنگار هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، فصلنامه «معماري و ساختمان»آذر ماه سال جاري فراخوان جايزه‌ي «طراحي نما با مصالح طبيعي» را منتشر كرد تا براساس آن علاقه‌مندان به شركت در اين جايزه مشخصات ساختمان اصلي (با ارائه‌ي دقيق آدرس سايت و دست‌كم يك پلان)، طرح‌ها، نقشه‌ها و تصاوير سه‌بعدي (به‌ويژه درباره‌ي بناهاي مجرد و خارج از قطعات شهري) را همراه با برش جداره و اسكيس‌هاي دستي ارائه ‌دهند.

پروژه‌هاي مورد نظر فراخوان مربوط به طرح‌هاي اجرا شده در سه دهه اخير است كه در داخل ايران انجام شده و جايزه‌ي آن صرفه‌نظر از تعداد دست‌اندركاران طرح و اجرا، به پروژه و شخص حقيقي و حقوقي كه به عنوان طراح آن را ارائه كرده است تعلق مي‌گيرد.

اين در حالي است كه معيار كلي قضاوت آثار ،علاوه بر زيبا‌شناسي طرح به چگونگي به‌كارگيري مصالح طبيعي براساس خواص آن، موضوعيت طرح، همسازي با اقليم و فرهنگ بستر طرح، نوآوري، فناوري، نصب مصالح و اجراي جداره، صرفه‌جويي در مصرف انرژي و بهينه‌ نمودن كيفيت جداره شهري اختصاص دارد.

داوري آثار اين جايزه با حضور حسين سلطان‌زاده، بيژن شافعي، فرامرز شريفي، فيروز فيروز، ايرج كلانتري، اسكندر مختاري و محمدرضا نيكبخت روز ششم اسفند ماه در تالار ناصري خانه هنرمندان ايران انجام مي‌شود.

بهروز پاكدامن :عضو و دبير هيات داوران و ساناز افتخارزاده: دبير اين جايزه است.

هم‌چنين حسين ذبيحي (معاونت معماري اداره‌ي كل معماري و ساختمان شهرداري تهران) مشاور اين جايزه است.

به گزارش ايسنا، مجموع 150 ميليون ريال به عنوان جايزه‌ي اين مسابقه درنظر گرفته شده است كه چگونگي اختصاص مبالغ به برگزيدگان منوط به كيفيت و كميت آثار و چگونگي تصميم هيات داوران است.

هم‌چنين يك جايزه‌ي ويژه براي طرح اثري كه براساس الگوها و الهامات هويت ايراني با بياني نوين اجرا شده باشد، در نظر گرفته شده است.

افتتاح سایت رسمی شهرام ناظری



همزمان با سالروز تولد شواليه آواز ايران

سايت رسمي «شهرام ناظري» آغاز به كار كرد

سايت رسمي شهرام ناظري به آدرس اينترنتي www.nazerismusic.com روز گذشته - 29 بهمن‌ماه - هم‌زمان با سالروز تولد اين هنرمند آغاز به كار كرد.



به گزارش بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مقدمه اين سايت آمده است: «اين وب‌سايت با بهره‌گيري از آثار سه دهه گذشته و طرح‌هاي آينده شواليه آواز ايران سر بر آن دارد تا علاوه بر ارايه فضاهاي خبري دقيق از فعاليت هنري اين هنرمند به معرفي و بررسي خط فكري او بپردازد.»



شهرام ناظري نيز در پيام كوتاه به بهانه راه‌اندازي اين سايت، صلح را براي همه مردم جهان آرزو كرده است و اميدوار است تا در موسيقي خود صلح را با پيام راستي و يكرنگي به جهانيان عرضه كند.



گفتني است؛ در اين وب‌سايت لينك‌هايي همچون «زندگي‌نامه»، «آثار»، «خبر و گزارش»، «حافظ ناظري»، «تماشاخانه»، «گفت‌وگو و مقاله»،‌ «طرح‌هاي آتي»، «دفتر بازديدكنندگان»،‌ «خانه دوستداران» و «اهداف ما» ديده مي‌شود.



همچنين در بخش پايين اين سايت مجموعه آثار اين هنرمند همراه با معرفي اين آثار قرار دارد.

قطعنامه «روز بين‌المللي نوروز» در آستانه تصويب در مجمع عمومي سازمان ملل



قطعنامه «روز بين‌المللي نوروز» در آستانه تصويب در مجمع عمومي سازمان ملل است.




به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نمايندگي دائم كشورمان نزد سازمان ملل در يك ابتكار عمل مشترك با كشورهايي كه نوروز را در سطح ملي گرامي مي‌دارند (آذربايجان، افغانستان، تاجيكستان، تركيه، تركمنستان، قزاقستان و قرقيزستان) از مهرماه سال‌جاري فعاليت‌هاي خود را در براي تصويب قطعنامه‌اي تحت عنوان «روز بين‌المللي نوروز» در سازمان ملل آغاز كرده تا هماهنگي‌هاي لازم براي شناسايي بين‌الملي اين روز به‌صورت فراگير انجام شود و قرار است اين قطعنامه در روزهاي آينده به تصويب مجمع عمومي سازمان برسد.



هدف از اين قطعنامه، شناسايي نوروز ايراني به‌عنوان يك مناسبت بين‌المللي توسط سازمان ملل است كه براي نخستين‌بار در تاريخ اين سازمان صورت مي‌گيرد.



پس از توافق در مورد متن پيش‌نويس قطعنامه ميان ايران و كشورهاي ياد شده، اين متن به شش زبان رسمي سازمان ملل ترجمه شده و اوايل آذرماه 88 در اختيار كشورهاي عضو سازمان ملل قرار گرفت تا در برگيرنده نظرات همه كشورها بوده و بدين ترتيب زمينه حمايت عمومي اعضا سازمان ملل از اين قطعنامه فراهم آيد. اين رايزني‌ها مراحل نهايي خود را مي‌گذراند و بدين ترتيب متن قطعنامه آماده معرفي و تصويب مجمع عمومي سازمان ملل خواهد شد. مجمع عمومي قرار است به‌زودي تشكيل جلسه داده و قطعنامه «روز بين‌المللي نوروز» را در چارچوب ماده 49 دستور كار خود و تحت عنوان «فرهنگ صلح» به تصويب برساند.



اين قطعنامه در 17 بند مقدماتي و 5 بند اجرايي تنظيم شده است. بندهاي اجرايي اين قطعنامه به شرح زير هستند:



1 ـ شناسايي اول فروردين (21 مارس) به عنوان روز بين‌المللي نوروز؛



2 ـ استقبال از تلاش‌هاي كشورهايي كه نوروز را گرامي مي‌دارند در جهت حفظ و توسعه فرهنگ و سنت‌هاي نوروزي؛



3 ـ تشويق ساير كشورها به آگاه‌سازي در مورد نوروز و سازماندهي مراسمي در بزرگداشت نوروز به طريق مقتضي؛



4 ـ درخواست از كشورهايي كه نوروز را گرامي مي‌دارند براي پژوهش پيرامون تاريخ و سنت‌هاي نوروزي با هدف انتشار آگاهي در مورد ميراث نوروز در ميان جامعه بين‌المللي؛



5 ـ دعوت از كشورهاي علاقمند، نظام ملل متحد، كارگزاري‌هاي تخصصي ملل متحد به‌ويژه يونسكو، صندوق‌ها و برنامه‌هاي ملل متحد، سازمان‌هاي بين‌المللي و منطقه‌يي و سازمان‌هاي غيردولتي براي شركت در مراسم نوروزي.



ظهیر الدوله

ظهيرالدوله مي‌تواند به باغ مشاهير تبديل شود

اينجا شبيه هيچ گورستاني نيست...كوچك است و صميمي... قدم به قدم، سنگ به سنگ، اسم به اسم، همه آشناست؛ از آن صداي گرم و زنده‌اي كه هنوز به ياد روزگار از دست رفته‌اي مي‌خواند كه زهره يارش بود تا آن روح سركشي كه همچنان از نهايت شب حرف مي‌زند، از نهايت تاريكي.



آرامگاه ظهيرالدوله

خبرگزاري ميراث فرهنگي- گروه فرهنگ و هنر- اينجا شبيه هيچ گورستاني نيست...كوچك است و صميمي... قدم به قدم، سنگ به سنگ، اسم به اسم، همه آشناست؛ از آن صداي گرم و زنده‌اي كه هنوز به ياد روزگار از دست رفته‌اي مي‌خواند كه زهره يارش بود تا آن روح سركشي كه همچنان از نهايت شب حرف مي‌زند، از نهايت تاريكي.
وقتي از پله‌هاي متروك گورستان ظهيرالدوله پايين مي‌روي، ساختمان قديمي خانقاه با چند رديف صندلي‌هاي كهنه و قديمي و سنگ قبري در ميانه آن روبه‌روي توست. اينجا آرامگاه ميرزا علي خان دولوي قاجار، ملقب به ظهيرالدوله است كه در سال 1281 ق. به دنيا آمد و پس از مرگ پدر كه وزير دربار ناصرالدين شاه قاجار بود بر جاي او تكيه زد.
در سال 1303 به جرگه مريدان صفي عليشاه پيوست و به سال 1317 ه.ق با راه‌اندازي انجمن اخوت در ضلع شرقي ميدان فردوسي، سياست و طريقت را به يكديگر گره زد؛‌ انجمني كه 110 نفر از روشنفكران و اصلاح طلبان، عضو آن بودند و مي‌كوشيدند تا به مبارزه با استبداد و خرافات بپردازند؛‌ انجمني كه پس از به توپ بسته شدن مجلس در دوران استبداد صغير، به اتهام همكاري با مشروطه خواهان ويران شد و اثاث آن به غارت رفت و ظهيرالدوله بر آن شد تا ملك خود، در نزديكي امامزاده قاسم شميران را، وقف خانقاه و انجمن كند و مسئوليت اداره آن را نيز به انجمن اخوت بسپرد؛‌ انجمني كه ديگر، هيچ نام و نشاني از آن باقي نمانده و درويش رضا، آخرين عضو آن بوده است؛ يعني شوهر پيرزن ظهيرالدوله كه امروز به همراه پسرش از گورستان، محافظت مي‌كند. ميرزا علي‌خان دولوي قاجار در سال1342 هجري‌قمري در گذشت و پيكرش در همان جايي به خاك سپرده شد كه امروز گورستان ظهيرالدوله نام دارد.
وي از پايه‌گذاران نمايش در ايران و باني نخستين اركستر ملي بود. او براي اولين بار توانست، با كمك پدر ابوالحسن خان صبا و پدر رهي‌معيري در باغ خانقاه كنسرتي ترتيب دهد. اگرچه، حالا گورستان ظهيرالدوله، بزم خاموش كساني است كه ايران را به نوا و ترانه مهمان كردند: غلامحسين درويش‌خان، رضا محجوبي نوازنده مشهور ويولن كه از فرط عشق به موسيقي «رضا ديوانه» نام گرفته بود، حسين ياحقي از نخستين نوازندگان ويولن ايراني، حبيب سماعي نوازنده برجسته سنتور، داريوش رفيعي كه نامش با «زهره» پيوند خورده است، قمرالملوك وزيري نخستين خواننده زن ايراني در دوران معاصر، مشير همايون نخستين نگارنده نت براي پيانو در ايران، حسين تهراني كه صداي سرپنجه‌هاي طلايي‌اش بر تنبك هنوز هم گوش هر شنونده‌اي را مي‌نوازد و نورعلي خان برومند، رديف دان مشهور كه تار، سه تار، تنبك و ويولن را چه استادانه مي‌نواخت و تو كه به اينجا آمده‌اي، تنها كافي است از توري فلزي كرم رنگي كه فضاي گورستان را از خانقاه جدا كرده بگذري و دل به آواي دلنشيني بسپري كه پس از اين همه سال، همچنان روحت را مي‌نوازد و تو را به سوي خود فرا مي‌خواند. آري اينجا آرامگاه ابدي روح‌الله خالقي، آفريدگار «تا بهار دلنشين» و ترانه هميشه جاودان‌«اي ايران»است؛‌ هم او كه سرگذشت موسيقي ايران را به رشته تحرير درآورد. آن سوتر، مزار مرتضي محجوبي است با سنگ قبري شكسته و قطعه‌قطعه شده كه پيانويي سنگي با نقشي از كليد سل بر آن نقش بسته، بهتر است سراغي از ابوالحسن خان صبا نگيري چون اثري از سنگ مزار او نمي‌يابي.
ايرج ميرزا، نخستين هنرمندي است كه در سال 1344 و بنا به خواست خود در باغ خانقاه صفي عليشاه به خاك سپرده شد و از آن پس بود كه اين مكان، هنرمندان بسياري را در دل خود جاي داد. ملك‌الشعراي آستان‌قدس رضوي، محمدتقي بهار نيز اينجا آرميده است. ظهيرالدوله اما ميزبان سياستمداران هم هست: مستشارالدوله صادق، از رجال دوره مشروطه كه در تدوين قانون اساسي مشروطه دخالت داشت، حسن تقي‌زاده، از فعالان جنبش مشروطه و اولين رئيس مجلس سنا و محمد مسعود مدير روزنامه مرد امروز كه در 25 بهمن 1326 به دست يكي از افسران شاخه نظامي حزب توده كشته شد. شش سال بعد،همان روز يعني 25 بهمن ماه 1330، مراسم سالگرد مسعود در ظهيرالدوله در حالي برگزار شد كه دكتر سيدحسن فاطمي وزير خارجه كابينه مصدق در آغاز سخنراني درباره مسعود با شليك گلوله‌اي غرق در خون بر مزار مسعود افتاد. امروز اما شيشه غبار گرفته‌اي مزار مسعود را محافظت مي‌كند.
ارزش ظهيرالدوله به خفتگان مشهور آن است
ظهيرالدوله را مي‌توان در شمار گورستان‌هاي معاصر جاي داد؛ يعني گورستان‌هايي كه در سده اخير شكل گرفته‌اند و ارزش و اعتبارشان، بيشتر به واسطه افرادي است كه در آن دفن شده اند، نه به خاطر سنگ قبرها يا اموال منقولي كه در قبرستان‌هاي تاريخي وجود دارد و آنچه موجب حفاظت از گورستان‌هاي معاصر مي‌شود، ميزان دلبستگي مردم به افرادي است كه در اين اماكن به خاك سپرده شده‌اند.
سياوش صابري،مدير پيشين بناها و محوطه‌هاي تاريخي و مدير پايگاه فرهنگي توس اين‌گونه فکر مي‌کند و مي‌گويد:بايد ديد كه جامعه معاصر تا چه اندازه با مفاخر و مشاهير خود آشناست و به مدفن مشاهير خود، احساس تعلق دارد؛ براي نمونه بسياري از افراد شاهنامه مي‌خوانند، اما چه ميزان از اين شاهنامه‌خوانان به توس مي‌روند و از آرامگاه حکيم بزرگ توس،فردوسي ديدن مي‌كنند.
اصلا چند درصد كساني كه به قصد زيارت به مشهد مي‌روند ،سري هم به توس مي‌زنند و حالا از ميان كساني كه به توس مي‌روند،چند درصد از مهدي اخوان ثالث ديدن کرده و فاتحه‌اي نثارش مي‌كنند؟! اما در كشورهاي ديگر، همه چيز به گونه‌اي ديگر است. آنان بيشتر و بهتر از ما مشاهير و مفاخر خود را مي‌شناسند و براي آنان ارزش و اعتبار قائلند ،آرامگاه آنان را محترم مي‌شمرند و كودكان را به زيارت مدفن بزرگان ادب و هنر خود مي‌برند اما پس از سال‌ها ما به اين نتيجه رسيده‌ايم كه برخي مراسم فرهنگي را مي‌توان در اين‌گونه اماکن برگزار کرد. اگرچه ريشه بسياري از اين مسائل را بايد در سابقه تاريخي و فرهنگي ما ايرانيان جست و جو كرد.
صابري براين باور است که امروز جامعه ما مي‌كوشد تا با تمامي نشانه‌هاي غم مبارزه كند زيرا نشانه‌هاي اندوه در كشور ما بيش از شادي است در حالي كه اگر اين مردم، در يك فضاي معمول و متعارف زندگي مي‌كردند، دلشان مي‌خواست گهگاه، حزني معنوي را تجربه كنند؛ براي مثال هيچ زن و شوهر ايراني، پس از مراسم ازدواجشان، دسته گلي را به نشانه احترام، تقديم شاعر محبوب خود نمي‌كند.يكي ديگر از عواملي كه موجب بي‌مهري به گورستان‌هاي معاصر مي‌شود اين است كه افراد مختلف با گرايش‌هاي سياسي و فرهنگي متفاوت در اين فضاها به خاك سپرده شده‌اند؛كساني كه متعلق به همه طرفدارانشان هستند و در عين حال به هيچ كس، تعلق ندارند.
براي مثال متولي حفاظت از آرامگاه احمد شاملو، تنها خانواده او نيستند بلكه او به تمامي كساني تعلق دارد كه شعر نو مي‌خوانند و اشعار اين شاعر بزرگ را دوست دارند، در مورد موسيقي‌دانان و نقاشان و باقي هنرمندان مشهور و معروف هم، وضعيت به همين گونه است اما در كشور ما نهادي نيست كه اين طيف‌ها را هدايت كند و به نمايندگي از آنان به نگهداري و حفاظت از آرامگاه و حتي قبور هنرمندان بپردازد، اگرچه اين نوع فضاها، همواره محل يك سري جدال‌هاي فرهنگي هم هست.
امروز بعد از گذشت هزار سال به اين نتيجه رسيده‌ايم كه فردوسي چه كرده و چه نقش مؤثري در اعتلاي فرهنگ و زبان فارسي ايفا كرده است.سازمان ميراث فرهنگي، در حال تدوين ضوابط و دستورالعمل‌هايي در ارتباط با گورستان‌هاي تاريخي است، اما درمورد گورستان‌هاي معاصر بايد بپذيريم كه كالبد اين اماكن در حال حاضر، ارزش چنداني ندارد و محتواي آنهاست كه به اين گورستان‌ها، ارزش و اعتبار مي‌بخشد و سازمان ميراث فرهنگي بايد به جاي مداخله مستقيم در اينگونه فضاها به گسترش و شناساندن انديشه و تفكر كساني بپردازد كه به اين گورستان‌ها، معني داده‌اند و چه خوب اگر بعضي مراسم فرهنگي در اين مكان‌ها اجرا شود، زيرا مقابر بزرگان ادب و فرهنگ ما، به ويژه عارفان و اهل نظر، هرگز در يك سنگ قبر خلاصه نمي‌شده و مكاني براي زاويه نشيني، زيارت و رفتارهاي مشابه ديگر بوده است.
سازمان ميراث فرهنگي مي‌تواند با خريد زمين‌هاي پيرامون گورستان‌هاي معاصر و ثبت اينگونه فضاها، به دور از همه جانبداري‌هاي سياسي به معرفي مفاخر علمي، ادبي و هنري معاصر به جواناني بپردازد كه هر روز بيشتر از ديروز با خود و ريشه‌هاي فرهنگي و هنري شان فاصله مي‌گيرند و با تبديل گورستان به باغ مشاهير، بر اين ذهنيت كه گورستان محل متروكه‌اي است كه زندگان در آن جايي نداند، خط بطلان بكشد.

منبع : سایت میراث فرهنگی

بی ارتباط و خالی از لطف نیست اگر فایل صوتی موجود در لینک زیر به نام گورستان ظهیر الدوله را دانلود کنید .
توصیه میکنم به دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی حتمن را گوش کنید.