۲۶ فروردین ۱۳۸۹

نبرد گوگل با ضدویروس­های جعلی

تهدیدات موسوم به ضدویروس­های قلابی به یک معضل رو به رشد در اینترنت تبدیل شده است. بر اساس آماری که گوگل به دست داده، حدود 15 درصد بدافزارهای شناسایی ­شده را همین ضدویروس­های زیان­بار تشکیل می­دهد. 
 این ضدویروس­ها که مدعی هستند می­توانند نرم­ افزارهای مخرب را شناسایی و حذف کنند، خود نوعی بدافزار بوده و باید از رایانه کاربران پاک گردد.
شیوه کار آنها بدین صورت است که در ظاهر رایانه کاربر را اسکن می­کنند و دست آخر هم چند ویروس و تروجان کشف می­نمایند ولی همه اینها برای فریفتن و سرکیسه کردن قربانی است.
در گزارش انجمن یوزنیک (USENIX) آمده است که ضدویروس­های جعلی، 60 درصد بدافزارهای شناخته ­شده در سایتهای اینترنتی را به خود اختصاص داده است. همچنین این نرم افزارهای امنیتی جعلی 50 درصد کل ویروس­های سوار بر تبلیغات اینترنتی را شامل می­شود که چنین آماری نسبت به سال گذشته، 500 درصد رشد نشان می­دهد.
به گزارش اینفورمیشن­ ویک (InformationWeek) کاربران اغلب از طریق وب سایت­های قلابی یا تبلیغات آنلاین، گرفتار این ضدویروس­ها می­شوند. به همین دلیل گوگل موضوع را جدی­تر گرفته است.
در ادامه این گزارش آمده است: گوگل فراتر از تدابیری که برای تامین امنیت و اعتماد کاربران به خرج می­دهد، قصد دارد با زیر ذره ­بین قرار دادن این تهدید فزاینده، مانع از آن شود که بزهکاران سایبر از تبلیغات اینترنتی به عنوان عاملی برای انتشار گسترده ویروس­ها و نرم ­افزارهای خطرناک استفاده کرده و در نتیجه کاربران نیز تبلیغات مجاز و قانونی را از ترس آلوده شدن به بدافزارها، رها کرده و به آنها بی­ اعتنا باشند.
گفتنی است بخش عمده درآمدهای گوگل از راه تبلیغات اینترنتی به دست می­آید.
نیلز پرووس (Niels Provos) کارشناس امنیتی گوگل در این خصوص می­گوید: خطر ضدویروس­های قلابی در حال افزایش است؛ چه به طور مطلق و چه در ارتباط با دیگر بدافزارهای اینترنتی.
در وبلاگ امنیتی گوگل، به راهکارهای غول نرم­افزاری برای مقابله با این تهدیدات رو به رشد اشاره شده است.
منبع: InformationWeek

۲۵ فروردین ۱۳۸۹

هنرنمایی با سیم و قفل و هرچیز دیگر!!!!

بعضی از ادما ( مثلا خود من ) وقتی جایی هستیم و حوصله هم نداشته باشه باشیم اگر سیمی ، نخی چیزی دم دستمون باشه سریع شروع میکنیم باهاش ور رفتن و اشکال مختلف و البته بی سر و ته درست میکنیم. خوب اگر یک ادم باذوق پیدا بشه و از این کار بی هدف یک نتیجه ایجاد کنه من یکی بهش آفرین میگم و برام هم جالبه تو وب گردیهام هیچوقت ندیدم یک ایرانی یا حداقل یک آسیایی همچین کاری کرده باشه به نظر شما علت چی هست؟























موزه ای در زیر دریای کارائیب

تصاویری از بزرگترین موزه زیر دریایی که در پارک ملی ساحل غربی جزیره موژرس در ایالت کانکوان مکزیک واقع شده است و سالانه در حدود 700 هزار بازدید کننده دارد به گفته سازندگان، در پایان ساخت این موزه با حدود 400 مجسمه متفاوت بزرگترین موزه زیردریایی دنیا خواهد بود.













منبع خبر: incredibleworld.net

10 دروغ بزرگ منتشر شده در اینترنت

صدها سال است که انسان ها به پخش شایعه می پردازند . در بعضی موارد برای اهداف خاص و در موارد دیگر تنها برای شوخی و سرگرمی . در سال های اخیر با گسترش اینترنت و به خصوص انفجار اشتراک اطلاعات با وب 2 و ابزارهایی مثل یوتیوب و توییتر پخش شایعه و قابل باور کردن آن بسیار آسان تر شده است .
در این پست به 10 شایعه بزرگ تاریخ وب که خیلی ها در سراسر جهان آن ها را باور کرده بودند می پردازیم .




1 – هیولای مونتاک 2008
 
5tvsjgyzuyypuqnjc11.jpg

در جولای سال 2008 انتشار مقاله ای در روزنامه محلی مونتاک واقع در نیویورک به همراه یک عکس منجر به پخش شایعه هیولای مونتاک شد . در این مقاله جنازه موجودی عجیب و ترسناک نشان داده می شد که به گفته این روزنامه در سواحل مونتاک پیدا شده بود . نکته جالب اینجاست که اگر چه صحت این موضوع هیچ وقت تایید نشد ، اما هیچ خبر و اطلاعیه ای هم در نفی آن منتشر نشد و هنوز هم هیچ کس نمی داند که آیا این موجود ترسناک واقعاً وجود داشته و در این صورت چه اسمی می توان برای آن گذاشت ؟ یک راکون ؟ یک لاک پشت دریایی بدون لاک ؟ یا یک سگ بوکسور !

2 – چگونه آیپادتان را با یک پیاز شارژ کنید (2007)
 
up6lr68hc9kqwd1zrdo5.jpg

یکی از خنده دار ترین شوخی های وبی را سایت Household Hacker پخش کرده است . این سایت فیلمی را در یوتیوب منتشر کرد که نشان می داد چطور می توان یک دستگاه آی پاد را تنها با یک پیاز شارژ کرد ! نکته جالب این بود که آنقدر در این ویدیو دلایل علمی و منطقی برای این موضوع بیان می شود که در نگاه اول کاملاً باور پذیر است و به همین دلیل بود که این آموزش در ده ها روزنامه به چاپ رسید و کلی از ملت آیپاد هایشان را به پیاز وصل کردند . اما بعد از گذشته یک هفته این سایت نوشت : سر کار بودی داداش!
لینک ویدیو در یوتیوب ( می دانید که یوتیوب چیز شده است )



3 – پری شهر دربی2006

 
2avsz07066tufbfq5r7h.jpg
 
Dan Baines انگلیسی به عنوان دروغ اول آوریل سال 2006 در سایتش نوشت که توانسته لاشه یک پری را پیدا کند و حاضر است که آن را در eBay به فروش برساند . ظاهراً پری قلابی Dan زیادی خوب ساخته شده بود ، چون سایتش به راحتی 20000 ویزیتور پیدا کرد و حتی بعد از اینکه اعلام شد این پری قلابی است Dan ایمیل هایی دریافت می کرد مبنی بر اینکه بهتر است قبل از اینکه نفرین پری او را بگیرد جنازه اش را طی مراسمی به خاک بسپارد !


4- دختر 15 ساله یوتیوب 2006

 
z6jqt84qcn32ixzo50o.jpg

در سال 2006 دختری به ظاهر 15 ساله شروع به انتشار سری ویدیوهایی کرد که در آنها خیلی ساده درد و دل و از زندگی سختش با والدینی با عقاید عجیب و غریب مذهبی تعریف می کرد . این سری ویدیوها ناگهان به شدت محبوب شدند و با اینکه 2 ماه بعد معلوم شد که ساختی و دارای فیلمنامه هستند و حتی اسم بازگیر نوجوان هم معلوم شد ( جسیکا رز ) تا اواخر سال 2008 همچنان جزو پر بازدید های یوتیوب باقی ماندند .


5- تلویزیون گوگل (2007)
شایعه تاسیس تلویزیون گوگل سال هاست که بگوش می رسد . بنابرین تعجبی نداشت که وقتی مارک اریکسون باهوش ویدیویی بسیار خوش ساخت به نام چطوری به سرویس بتای تلوزیون گوگل دسترسی پیدا کنیم منتشر کرد ، ملت موبه مو آموزش او را اجرا کردند و البته به باقالی ها راهنمایی شدند ! با وجود اینکه تلویزیون گوگل وجود خارجی ندارد ، ولی سایتی به نام HULU ساخته شد که بطور شگفت آوری به ویدیوی منتشر شده توسط مارک شبیه است .


6- بیل گیتس به شما همینطوری پول می دهد ( 2007 )

 
ukswnaht8ey9n3qsutj.jpg

 
این درست است که بیل گیتس از طریق کمپانی بیل و ملیندا گیتس در سراسر جهان به مردم کمک رسانی و کار های خیریه انجام می دهد ، اما شایعه ای که در صورت فوروارد کردن یک سری ایمیل مربوط به مایکروسافت به حساب شما پول واریز می شود به هیچ وجه صحت نداشت . ماجرا از این قرار بود که ایمیل هایی به دست ملت می رسید که مایکروسافت و Aol در حال تست یک برنامه جدید ردیابی ایمیل هستند و به حساب کسانی که این ایمیل را به دوستانشان فوروارد کنند بسته به تعداد فوروارد پول واریز می کند . جالب اینکه ماجرا هنوز هم ادامه دارد و عده ای همچنان مشغول فوروارد کردن این ایمیل هستند !

7 – عنکبوت های غول پیکر در عراق (2004 )

 
3jugvsw2r3yu2koqwysr.jpg


 
این ماجرا هم از طریق یک ایمیل شروع شد . به این ترتیب که در آن از مردم خواسته می شد که برای سربازان آمریکایی در عراق دست به دعا بردارند . نه بخاطر اینکه جنگ خطرناک است یا آنها از خانوادشان دور هستند بلکه بخاطر عنکبوت های غول پیکر ماقبل تاریخ که در بیابان های عراق به سربازان حمله می کنند . این شایه البته به صورت خیلی محدودتر در جنگ اول خلیج فارس در سال 1993 ساخت شده بود که در آن بیان می شد که این عنکبوت ها 25 مایل در ساعت سرعت دارند. می توانند 10 ها متر در هوا بپرند و می توانند تا 10 اینچ طول داشته باشند.
ماجرا از آنجا قابل باور شد که همراه این ایمیل عکسی هم بود که سربازی را در حالی که یکی از این عنکبوت ها را در دست داشت نشان می داد. جالبتر اینکه این عنکبوت ها واقعاً وجود دارند اما نه به بزرگی و وحشتناکی که در عکس نشان داده می شد .بلکه این زاویه خاص عکس بود که عنکبوت زبان بسته را اینقدر ترسناک نشان می داد !

8- سگ هرکولی (2007)

 
kka33e707vf8x0b7oq4o.jpg

 
در سال 2007 عکسی منتشر شد که در آن سگی به اسم هرکول ، با وزنی مادل 282 پوند و اندازه ای تقریباً برابر یک اسب نشان داده می شد . گرچه این عکس فوتوشاپی بود اما جالب اینکه قبلاً سگی به همین نام به عنوان بزرگترین سگ جهان معرفی شده بود و همین باعث باور پذیر شدن عکس شد. اما بطور مسلم این هرکول ، اون هرکول نبود !


9- جنازه بزرگ پا 2009

 
bb58ik1gkv8kmwnofwp6.jpg

سال گذشته 2 شایعه پران ! حرفه ای کفرانس مطبوعاتی به راه انداختند و در آن عکسی از جنازه یک بزرگ پا نشان دادند . شدت پخش این شایعه و عکس در سطح وب به قدری بود که حتی شبکه CNN هم به آن پوشش خبری داد . یک علاقه مند ساده هم 50000 دلار برای خرید این بزرگ پا به شایعه پراکنان پرداخت و تنها بسته بزرگی از یخ دریافت کرد . یکی از دو شایعه پران که پلیس بود از کار اخراج و نفر دیگر هم دادگاهی شد !

دستاوردهاي جشن هزاره‌ي «شاهنامه» در مقر يونسكو

دبيركل بنياد فردوسي با اعلام دستاوردهاي جشن هزاره‌ي «شاهنامه» در مقر يونسكو (پاريس)، ويژه‌برنامه‌هاي بزرگداشت فردوسي در ايران، فرانسه و آلمان را تشريح كرد. 

 
ياسر موحدفرد در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عنوان كرد: به كوشش بنياد فردوسي و با پشتيباني معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و انجمن موسيقي ايران، جشن جهاني هزاره‌ي شاهنامه با حضور نمايندگان 192 كشور عضو يونسكو در تاريخ 31 مارس (11 فروردين‌ماه) در شهر پاريس (مقر يونسكو) برگزار شد.
او ادامه داد: اين جشن با دعوت رسمي دبيركل يونسكو (ايرنا بوكوا) و سخنراني مديركل ميراث فرهنگي و معنوي يونسكو (سيسيل دوول) از ساعت 18:30 آغاز شد و تا ساعت 20:30 به طول انجاميد.
به گفته‌ي موحدفرد، در اين برنامه 16 نماآهنگ با موضوع نوروز و شاهنامه و معرفي جاذبه‌هاي گردشگري ايران به سفارش بنياد فردوسي و كارگرداني شهرام سالمي به نمايش درآمد. ضمن اين‌كه اجراي نقالي، برپايي كنسرت موسيقي و برخواني شعرهاي شاهنامه از ديگر برنامه‌هاي اين جشن بود.
او افزود: صبح همان روز نيز يك نشست علمي - پژوهشي با موضوع نوروز و شاهنامه با حضور شاهنامه‌پژوهان هشت كشور دنيا و مديران ارشد يونسكو در همان محل (مقر يونسكو در پاريس) برگزار شد.
موحدفرد با بيان اين‌كه در فرانسه رايزني‌ها و مذاكرات سازنده‌اي با مديران ارشد يونسكو، مسؤولان سفارت ايران در فرانسه و شاهنامه‌پژوهان برجسته‌ي ايراني به منظور برگزاري ويژه‌برنامه‌هاي فرهنگي - هنري در كشورهاي اروپايي نظير فرانسه و آلمان صورت گرفت، اعلام كرد: بر اين اساس، به اهتمام بنياد فردوسي و انجمن دوستي آلمان و ايران، «پنجمين كنگره‌ي بزرگداشت فردوسي» به مناسبت هزاره‌ي شاهنامه در مركز فرهنگي كنسرت هاوس شهر برلين آلمان در تاريخ 28 مي (هفتم خردادماه) از ساعت 16 تا 22 برگزار خواهد شد.
به گفته‌ي دبيركل بنياد فردوسي، اين گردهمايي در دو بخش علمي - پژوهشي و اجراي برنامه‌هاي هنري برگزار مي‌شود و دبير آن نيز پروفسور ناصر كنعاني از اعضاي هيأت‌امناي بنياد فردوسي و استاد دانشگاه برلين خواهد بود. در اين همايش، شاهنامه‌پژوهاني از چهار كشور ايران، آلمان، تاجيكستان و افغانستان سخنراني خواهند كرد.
او همچنين اظهار كرد: برپايي كنسرت موسيقي سنتي، نقالي، شاهنامه‌خواني، برپايي نمايشگاه كلاژ، نقاشي مينياتور و نگاره‌هاي شاهنامه‌هاي كهن ايران در نگارخانه‌ي انجمن دهخدا و تالار گل‌ سرخ دريايي در شهر برلين از جمله برنامه‌هاي فرهنگي - هنري اين گردهمايي است. ضمن اين‌كه قرار است در اين همايش، كالاهاي فرهنگي كه با پشتيباني بنياد فردوسي ساخته شده‌اند، براي نخستين‌بار رونمايي شوند كه از آ‌ن‌جمله مي‌توان به جورچيني كه بر پايه‌ي نقاشي قهوه‌خانه‌يي اثر استاد منصور وفايي ساخته شده‌ است و همچنين رونمايي از كتاب «متون شرقي، شيوه‌هاي غربي» دكتر محمود اميدسالار اشاره كرد كه توسط نشر ميراث‌بان به دو زبان فارسي و انگليسي منتشر شده است.
او در ادامه عنوان كرد: با همكاري بنياد ملك‌الشعرا بهار، همايش «جوانان و شاهنامه» در تاريخ 23 مي (دوم خردادماه) در شهرداري منطقه‌ي 15 پاريس كه محل گردهمايي ايرانيان مقيم فرانسه است، با حضور دانشجويان زبان فارسي و ديگر دانشجويان مقيم پاريس برگزار مي‌شود كه دبير اين همايش دكتر شهين سراج از اعضاي هيأت امناي بنياد فردوسي و از مدرسان مدرسه‌ي لوور پاريس است.
دبيركل بنياد فردوسي افزود: با همكاري بنياد فردوسي و با پيشنهاد پژوهشكده‌ي هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي، پرونده‌ي ثبت هنر نقالي ايران در مركز حفاظت از ميراث معنوي آسياي ميانه و آسياي جنوب غربي يونسكو (كه در ايران مستقر است) تكميل شد و براي ثبت جهاني هنر نقالي در فهرست ميراث معنوي جهاني در معرض خطر، در دستور كار مسؤولان يونسكو قرار گرفت كه تا چند ماه آينده بررسي و نظر نهايي در اين‌باره اعلام مي‌شود.
او ادامه داد: هم‌زمان با تعطيلات نوروز، گروه موسيقي سنتي «همنوازان عرفان» به سرپرستي حميد وجدان‌پاك به تاجيكستان اعزام شد و به اجراي قطعاتي درباره‌ي نوروز و شاهنامه در تالار وفاسنتر تاجيكستان، شبكه‌هاي سفينه و پايتخت اين كشور و همچنين در جمع ايرانيان مقيم تاجيكستان پرداخت كه بسيار مورد توجه قرار گرفت.
موحدفرد ساخت فيلم مستند «شهره‌ي هزاره» به كارگرداني مهناز ركني با هدف معرفي شاهنامه و فردوسي به انگليسي‌زبانان را از ديگر اقدامات بنياد فردوسي عنوان كرد و گفت: ساخت اين مستند و پخش آن در ايام نوروز از شبكه‌ي پرس‌تي‌وي، گام مناسبي براي توليد برنامه‌هاي مستند و نمايشي در جهت معرفي شاهنامه بود كه بر اين اساس، ساخت مستند ديگري را در بنياد فردوسي در دستور كار قرار داديم كه برنامه‌هاي جشن هزاره‌ي شاهنامه در يونسكو، آلمان و ايران را به كارگرداني شهرام سالمي به تصوير خواهد كشيد.
دبيركل بنياد فردوسي با اعلام اين‌كه ويژه‌برنامه‌هاي بزرگداشت فردوسي در سال جاري در ايران در تهران، مشهد و كرج برگزار خواهد شد، به ايسنا گفت: دفتر نمايندگي بنياد فردوسي در خراسان متولي برپايي هفته‌ي فرهنگي بزرگداشت هزاره‌ي شاهنامه در اين استان است كه در اين راستا برنامه‌هاي فرهنگي - هنري متنوعي در شهرهاي مشهد و توس، آرامگاه فردوسي و زادگاه فردوسي در روستاي پاژ به دبيري دكتر عباس خيرآبادي (رييس بنياد فردوسي خراسان و استاد دانشگاه) برگزار خواهد شد.
او درباره‌ي اين ويژه‌برنامه‌ها كه به مناسبت بزرگداشت فردوسي در مشهد برگزار مي‌شود، توضيح داد: در ارديبهشت‌ماه، «باغ شاهنامه» با وسعت 30هزار متر مربع با همكاري مؤسسه‌ي فرهنگي - هنري كهن‌ديار به سرپرستي سيدحسن موسوي از اعضاي هيأت‌مديره‌ي بنياد فردوسي در خراسان (حوالي آرامگاه فردوسي) گشايش خواهد يافت كه بزرگ‌ترين مجموعه‌ي گردشگري بر پايه‌ي شاهنامه فردوسي خواهد بود. موزه‌ي فردوسي، زورخانه‌، تالار اجتماعات و مجموعه‌ي ويژه‌ي كودكان و نوجوانان براي آشنايي با شاهنامه از بخش‌هاي عمده اين باغ است.
به گفته‌ي موحد‌فرد، اين باغ از لحاظ معماري و درختان و ميوه‌هايي كه در آن هست، مي‌تواند قابل توجه گردشگران قرار گيرد؛ چراكه سعي شده است در آن از معماري باستاني و ايراني استفاده شود و ميوه‌هايي كه در شاهنامه از آن‌ها ياد شده، در اين باغ پرورش داده شده است.
دبيركل بنياد فردوسي درباره‌ي ويژه‌برنامه‌هايي كه به مناسبت بزرگداشت فردوسي در شهر كرج برگزار مي‌شود، نيز اظهار كرد: به اين مناسبت ستاد «بزرگداشت هزاره‌ي شاهنامه و بزرگداشت مفاخر ايران» در معاونت فرهنگي شهرداري كرج با همكاري ديگر نهادهاي فرهنگي اين شهر تشكيل شده و قرار است از اوايل ارديبهشت‌ماه ويژه‌برنامه‌هاي فرهنگي متنوعي را در راستاي بزرگداشت فردوسي برگزار كنند.
آغاز به كار باشگاه دانش‌آموزي بنياد فردوسي در مؤسسه‌ي فرهنگي تربيتي حضرت زهرا (س) به منظور جذب دانش‌آموزان علاقه‌مند به فعاليت‌هاي هنري مرتبط با شاهنامه، برگزاري نمايشگاه دائمي هزاره‌ي گمشده به وسيله‌ي دانش‌آموزان، گشايش تالار ويژه‌اي براي داستان‌هاي شاهنامه، آموزش نقالي به دانش‌آموزان و اجراي نمايش‌هاي شاهنامه به زبان كودكانه در ايام نوروز از جمله برنامه‌هايي است كه به گفته‌ي موحدفرد، در راستاي بزرگداشت فردوسي تاكنون در شهر كرج برگزار شده است و همچنان ادامه دارد.
او همچنين درباره‌ي ويژه‌برنامه‌هاي شهر تهران به مناسبت بزرگداشت فردوسي گفت: اين ويژه‌برنامه‌ها از ابتداي ارديبهشت شروع مي‌شود و تا پايان آن ماه ادامه مي‌يابد.
به گفته‌ي دبيركل بنياد فردوسي، با همكاري مركز ايرانيان خارج از كشور و انجمن پاسداشت مفاخر ايران و نظارت بنياد فردوسي، دبيرخانه‌ي بزرگداشت هزاره‌ي شاهنامه راه‌اندازي شده است. اين دبيرخانه در بزرگراه صدر، كاوه‌ي شمالي، خيابان روشنايي شمالي، شماره‌ي 1 راه‌اندازي شده است و علاقه‌مندان براي همكاري مي‌توانند با شماره‌ي تلفن 1-22691430 تماس بگيرند.
او از جمله اهداف اين دبيرخانه را راه‌اندازي مراكز فرهنگي به نام شاهنامه و فردوسي در شهرهاي مختلف ايران عنوان كرد كه مجوزهاي لازم در اين خصوص گرفته شده است و اميد مي‌رود كه با همكاري نهادهاي غيردولتي هرچه زودتر آغاز به كار كنند.
موحدفرد اختصاص بخش ويژه‌ي دومين جشنواره‌ي تئاتر سوره به شاهنامه را از ديگر اقدامات بنياد فردوسي به منظور گراميداشت اين شاعر گران‌قدر عنوان كرد و گفت: در همان جشنواره در ساعت 16 روز پنجم ارديبهشت‌ماه در تالار اجتماعات دانشگاه سوره، مراسمي به مناسبت نكوداشت محمد چرم‌شير - نمايشنامه‌نويس و استاد دانشگاه - خواهيم داشت و به بررسي كتاب «روايت عاشقانه‌اي از مرگ در ارديبهشت» اين نويسنده مي‌پردازيم كه به موضوع فردوسي و شاهنامه اختصاص دارد.
دبيركل بنياد فردوسي همچنين اعلام كرد: جشنواره‌ي موسيقي هزاره‌ي شاهنامه از تاريخ 29 تا 31 ارديبهشت به مدت سه شب از ساعت 20:30 در فرهنگسراي ارسباران با حضور گروه‌هاي موسيقي سنتي و مقامي خراسان برگزار مي‌شود. همچنين با همكاري فرهنگسراي انديشه، نشست‌هاي باشگاه فردوسي با حضور شاهنامه‌پژوهان و نقالان هر هفته دوشنبه‌ها از ساعت 17 در تالار اجتماعات اين فرهنگسرا برپا مي‌شود. ضمن اين‌كه با همكاري خانه‌ي جهانگرد، نمايشگاه نگاره‌هاي شاهنامه‌هاي موزه‌هاي شهر تهران در نگارخانه‌ي موزه‌ي رضا عباسي تا پايان فروردين‌ماه داير است كه در اين نمايشگاه 30 تابلو به سفارش بنياد فردوسي به نمايش درآمده است. برپايي نشست پژوهشي در سراي اهل قلم نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران با موضوع شاهنامه‌نگاري و هنرهاي مرتبط با شاهنامه نيز از ديگر برنامه‌هاي اين بنياد به مناسبت بزرگداشت فردوسي است.
او درباره‌ي ديگر ويژه‌برنامه‌هايي كه به مناسبت بزرگداشت فردوسي در شهر تهران برگزار مي‌شود، گفت: با همكاري فرهنگستان هنر، بنياد رودكي و معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ويژه‌برنامه‌هاي ديگري در قالب برگزاري جشنواره‌هاي هنري گوناگون در نظر گرفته شده است كه به زودي اعلام خواهند شد.
دبيركل بنياد فردوسي ابراز اميدواري كرد كه مراكز فرهنگي مانند فرهنگسراي فردوسي، كتابخانه‌ي تخصصي شاهنامه و موزه‌ي شاهنامه با حمايت نهادهاي دولتي متولي در سال جاري راه‌اندازي شوند.
موحدفرد با انتقاد از نبود حمايت مالي نهادهاي دولتي از ويژه‌برنامه‌هاي بزرگداشت فردوسي، اظهار كرد: بنياد فردوسي همواره اعلام آمادگي كرده است كه مي‌تواند براي راه‌اندازي و گشايش مراكزي به نام فردوسي و شاهنامه همكاري كند.
او ادامه داد: ما پشتيباني مالي نداريم؛ اما بنياد فردوسي با دست‌ خالي و هزينه‌هاي شخصي اين برنامه‌ها را سامان مي‌دهد. بودجه‌ي دولتي براي اين برنامه‌ها اختصاص پيدا نكرده است و كمك‌هايي هم كه احيانا صورت مي‌گيرد، يك‌دهم مخارج حقيقي اين برنامه‌ها نيست. با اين‌كه بسياري از مسؤولان دولتي قول دادند و مصوبه‌هاي رسمي داشتيم؛ ولي متأسفانه بسياري از آن وعده‌ها دنبال نشد.
دبيركل بنياد فردوسي درباره‌ي راه‌اندازي جايزه‌ي جهاني و كتاب سال فردوسي گفت: پيشنهاد راه‌اندازي كتاب سال فردوسي از چندي پيش به معاونت فرهنگي ارشاد ارائه شده و همچنان در مرحله‌ي مذاكره است و بحث جايزه‌ي جهاني فردوسي نيز از سوي كميته‌ي ملي حافظه‌ي جهاني ايران براي ثبت به يونسكو ارائه شده است. ضمن اين‌كه متولي پيگيري اين جايزه سازمان اسناد و كتابخانه‌ي ملي است.
به گفته‌ي موحدفرد در محقق شدن هريك از اين خواسته‌ها نقش نمايندگي ايران در يونسكو تعيين‌كننده است؛ چراكه بايد بودجه‌ي مناسب براي اين كار را در نظر بگيرند. به اين معنا كه اگر يونسكو امري را ثبت مي‌كند، بودجه‌ي آن بايد از سوي كشوري كه پيشنهاد داده است، پرداخت شود.
او در پاسخ به انتقادهاي برخي از استادان دانشگاه نسبت به تعيين 25 اسفندماه به عنوان تاريخ دقيق پايان سرايش شاهنامه كه از سوي فريدون جنيدي مطرح شده بود، به ايسنا گفت: من از تاريخ اعلام‌شده توسط دكتر جنيدي دفاع مي‌كنم؛ چراكه اين پيشنهاد به درستي صورت گرفته است و اگر درست نبود، مورد تأييد يونسكو نيز واقع نمي‌شد.
او با بيان اين‌كه پرونده‌ي جهاني شاهنامه جزو بي‌سابقه‌ترين پرونده‌هايي بوده است كه مورد توافق همه‌ي كشورهاي عضو يونسكو قرار گرفته، اظهار كرد: تنها تاريخ‌نگاري دقيقي كه در 60هزار بيت شاهنامه انجام شده، دو بيت پاياني آن است كه اين دو بيت عبارت است از: سرآمد كنون قصه‌ي يزدگرد // به ماه سپندارمذ روز ارد // ز هجرت شده پنج هشتاد بار //كه پيوستم من اين نامه‌ي ناموار.
او ادامه داد: در اين دو بيت، فردوسي اشاره كرده است كه پايان‌بخش شاهنامه، داستان پيروزي مسلمانان بر پادشاه ايراني (يزدگرد) است و در مصراع دوم به تاريخ دقيق پايان سرايش شاهنامه اشاره مي‌كند. در اسپندارمذ (اسفندماه كنوني) شاهنامه به پايان رسيده است و با توجه به اين‌كه ما در گاه‌شمار باستاني ايراني روزهاي هفته را نداشتيم و هر روز با يك عنوان خاص نام‌گذاري مي‌شد، ما 12 جشن داشتيم كه بر اساس برابري آن روز با ماهي كه همنام آن بود، برگزار مي‌شدند.
به گفته‌ي موحدفرد، بيست‌وپنجم هرماه روز ارد نام‌گذاري مي‌شده است كه با اين توضيح، 25 اسفندماه هر سال سال‌روز پايان سرايش شاهنامه است. در بيت بعدي، فردوسي از گاه‌شمار قمري بهره برده و اشاره كرده است كه از هجرت پيامبر اسلام 400 سال گذشته است كه با برابري كه دكتر جنيدي انجام داد، مي‌بايست سال 388 هجري خورشيدي را با سال 400 هجري قمري برابر بدانيم؛ به همين‌رو پس از هزار سال در 25 اسفند 1388، شاهنامه فردوسي هزارساله شد.

برندگان جوايز پوليتزر 2010 معرفي شدند

جايزه‌ي پوليتزر سال 2010 براي بهترين اثر داستاني به «خانه‌به‌دوشان» نوشته‌ي پائول هاردينگ اعطا شد. 

 
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برگزار‌كنندگان جايزه‌ي معتبر پوليتزر روز گذاشته برندگان سال 2010 را در سه بخش ادبيات، موسيقي و روزنامه‌نگاري اعلام كرد.
در بخش ادبيات و در شاخه‌ي بهترين اثر داستاني، پائول هاردينگ براي كتاب «خانه به‌دوشان» جايزه 10 هزار دلاري را كسب كرد.
در بخش بهترين شرح‌حال، «اولين طوفان» نوشته تي.جي استيلس اثر برتر انتخاب شد و در بخش بهترين مجموعه شعر «Versed» اثر رائه آرمانتدوت جايزه‌ي اول را گرفت.
به گزارش خبرگزاري رويتر، در بخش بهترين اثر غيرداستاني «دست مرده» نوشته‌ي ديويد هافمن انتخاب اول هيات داوران نام گرفت و جايزه‌ي بهترين كتاب تاريخي به «اربابان پول» نوشته‌ي ليكوات احمد اعطا شد.
امسال در بخش روزنامه‌نگاري، روزنامه واشنگتن‌پست موفق به كسب سه جايزه‌ي پولتيزر شد.
جايزه‌ي پوليتزر از سوي دانشگاه كلمبيا برگزار مي‌شود و به آثار برتر مبلغ 10‌هزار دلار جايزه‌ي‌ نقدي تعلق مي‌گيرد. اين جايزه‌ در سال 1917 براي اولين‌بار به‌ياد روزنامه‌نگار آمريكايي جوزف پوليتزر برگزار شد كه از برندگان سرشناس آن طي 93 سال برگزاري مي‌توان به ويليام فاكنر، ارنست همينگوي، تنسي ويليامز، آرتور ميلر و رابرت فراست اشاره كرد.

تپه‌ي «ترخان‌آباد» در كردستان به توجه فوري مسؤولان نياز دارد

دبير انجمن دوست‌داران يادگارهاي تاريخي ايزيرتو گفت: محوطه‌ي باستاني «ترخان‌آباد» به‌عنوان يكي از محوطه‌هاي مهم دوره‌ي اسلامي در استان كردستان در معرض نابودي است. 

 
علي اسماعيل‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره‌ي وضعيت اين محوطه توضيح داد: از اين محوطه حفاظت نمي‌شود و ساخت‌وسازهاي شهر، عرصه را به تپه‌ي ترخان‌آباد تنگ كرده‌اند. بدنه‌ي تپه، برش‌هاي متعددي خورده است و هر روز حصار ساخت‌وسازها، اين محوطه‌ي فرهنگي را به سوي نابودي بيش‌تر مي‌برد.
وي با انتقاد از عملكرد اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري كردستان درباره‌ي اين محوطه و رسيدگي نكردن به وضعيت آن، بيان كرد: گودال‌هاي متعددي روي سطح اين محوطه ايجاد شده و درختان كم‌يابي كه در اطراف آن روييده و در نوع خود در منطقه كم‌نظير بودند، از بين رفته‌اند. سازمان‌هاي مربوط نيز هيچ اقدام عملي چشم‌گيري را براي حفظ اين ميراث گران‌بها انجام نداده‌اند.
او با تأكيد بر در معرض نابودي بودن اين تپه‌ي تاريخي در ميان ساخت‌وسازهاي شهرستان مريوان، افزود: تپه‌ي ترخان‌آباد نيازمند توجه فوري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري است. اين تپه در مريوان و در محله‌اي به همين نام واقع شده است و قدمت آن به دوران اسلامي مي‌رسد. تپه‌ي ترخان‌آباد تيرماه 1377 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
شهر مرزي مريوان در استان كردستان از نظر داشتن جاذبه‌هاي گردشگري در سطح كشوري جايگاه ويژه‌اي دارد كه از آن جمله مي‌توان از درياچه‌ي طبيعي زريوار نام برد.

۲۴ فروردین ۱۳۸۹

کاریکاتورهای برگزیده از مشاهیر جهان

مجموعه ای کوچک  از کاریکاتورهای مشاهیر جهان را در این پست می بینید. ولی اگر دوست دارید اطلاعاتی را در مورد آنها کسب کنید با کلیک بر روی اسم لاتین هر کدام به ویکی پدیا هدایت می شوید و اطلاعات مربوط به آن فرد را میبینید. 






Albert Einstein
آلبرت انیشتین

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Alfred Hitchcock
آلفرد هیچکاک

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Charles Chaplin
چارلی چاپلین

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Picasso
پابلو پیکاسو

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Karl Marx
کارل مارکس

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Salvador Dali
سالوادور دالی

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


William Butler Yeats
ویلیام باتلر ییتس

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Ernest Hamingway
ارنست همینگوی

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Sigmund Freud
زیگموند فروید

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Kurt Godel
کورت گودل

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Igor Stravinsky
ایگور استراوینسکی

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


Le Corbusier
لوکوربوزیه

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org